marți, 24 aprilie 2012

Dulce-de-Leche




Există multe metode diferite de cum să pregatim dulce de leche.Eu va prezint o reteta pe baza de lapte proasptat ,am fost putin sceptica la inceput dar placut surprinsa la sfarsit.


1,250 ml lapte proaspat cu 3,5 grasime
500 gr zahar(pentru o culoare mai inchisa puteti folosi zahar brun)
un varf lingurita ras de bicarbonat
1 pastaie vanilie(optional)


Adăugaţi laptele şi zahărul impreuna intr-o oala mare (capacitate de aproximativ trei ori decat cantitatea de lichid) Se încălzeşte amestecul încet până când zahărul s-a dizolvat complet în lapte.
 Amestecul de lapte si zahar il trecem se torana intr-un alt vas printr-o sită (filtru de cafea sau un prosop de hârtie). Spalam si uscam oala in care am dizolvat zaharul,punem laptele din nou in oala si se pune din nou pe aragz la foc mediu spre mic.Se lasa la fiert 50-60 min,se amesteca cu o lingura de lemn din cand in cand(dupa 45 de min la mine a inceput sa se unfle)Cand incepe laptele sa unfle,reducem temperatura,amestecam 30 sec si putem crestem din nou temperatura.Dupa cele 50-60 min amestecul este vizibil mai inchisa si mai gros.
Pastaia de vanilie sa taie in doua(pe lung)si razuim semintele pe care le adaugam in lapte,acum punem si bicarbonatul.
Reducem focul si amestecam continuu pana cand ajunge la consistenta dorita.Eu m-am oprit dupa 10 min,avea consistenta la ulei dupa racire a ajuns la consistenta mierii.
Dulce de Leche se  raceste la temperatura camerei, apoi cu o lingura amestecam de jos in sus pentru ca crema este mai groasa in partea de jos,se lasa din nou la racit.
Dulce de Leche poate fie stocat în borcane de sticlă cu capace in frigider.


Va doresc mult succes!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu