duminică, 15 aprilie 2012

Capellini cu Sparanghel şi Somon




Ingrediente pentru 2 persoane

200 gr capellini
2 bucati file de somon (cca 250 gr)
1 lingura de marar tocat fin
o ceapa tocata
un catel de usturoi tocat
50 ml vin alb sec
100 ml supa de legume
2 linguri de unt
4 linguri ulei
5-7 fire de sparanghel verde
1 lingura de smantana
 Intr-o oala,se pune la fiert apa impreuna cu un pic de sare si  o lingura de unt.Cand apa a inceput sa fiarba se adauga sparanghelul taiat pe care l-am curatat(de la mijoc spre capat ,taiate capetele )si se lasa la fiert 4-5 min

Dupa ce scoateti sparanghelul din apa dati-l repede sub un jet de apa rece.Intr-o tigaie cu peretii inalti punem uleiul la incins unde prajim somonul pe care l-am taiat cuburi,condimentat cu sare si piper,4 min la foc mediu.
Punem la fiert capellini,intr-o oala cu apa multa si o lingura de sare
Scoatem somonul pe o farfurie.In aceeași tigaie calim bucatile de sparanghel si ceapa pt 3min la foc mediu,adaugam lingura de unt si mai calim inca 1 min,stingem cu vin,adaugam supa de legume,smantana,somonul si mararul,se lasa la fiert inca 3 min la foc mic.Condimentam cu sare si piper.
Scurgem pastele de apa si le adaugam in tigaie,amestecam.Se decoreaza cu felii de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu